2008. június 29., vasárnap

Táblázat létrehozása HTML-ben

by bemapoe

Viki érdeklődésére, és mert tudom, hogy nekem is sokáig gondot okozott táblázatot készíteni blogban, vagy egyáltalán HTML-környezetben, ezennel bemutatom a táblázat kódját:

<table cellspacing="0" cellpadding="2" width="600" border="1"><tbody>
<tr>
<td valign="top" width="199">1. oszlop, 1. sor</td>

<td valign="top" width="196">2. oszlop, 1. sor</td>

<td valign="top" width="196">3. oszlop, 1. sor</td>
</tr>

<tr>
<td valign="top" width="200">1. oszlop, 2. sor</td>

<td valign="top" width="197">2. oszlop, 2. sor</td>

<td valign="top" width="197">3. oszlop, 2. sor</td>
</tr>
</tbody></table>

A cellspacing a cellák közti távolság, a cellpadding a cellán belüli margó, a width a táblázat össz-szélessége, a border a a táblázat és a cellák szegélye (ha 0 az értéke, akkor nem látszik a táblázat szegélye). Az első <tr> közötti rész az első sor, a második közötti a második sor és így tovább. Minél több <td>-t illesztesz be egy sorba, annál több oszlopod lesz abban a sorban.

9 gondolat:

Névtelen írta...

szia! Köszönöm szépen, ki fogom próbálni!! Nagyon rendes TŐled! Most lenne még egy kérdésem, ha megengeded. Tudsz segíteni abban, hogyan tudnék pdf-filet feltölteni a blogra úgy, hogy az megnyíljon egy másik ablakban? Előre is köszönöm! Viki

bemapoe írta...

Attól függ.

Mindegy-e, hogy a Firefox-ban nyílik meg, vagy külső alkalmazásban? (Acrobat Reader)

Amúgy egyelőre nem tudom. Majd rákeresek.

Névtelen írta...

Hát, tulajdonképpen mindegy, talán jobb lenne, ha firefox-ban nyílna meg, hátha nincs valakinek acrobat reader-e. De egyébként mindkét megoldás érdekel! Köszönöm, előre is!! Viki

bemapoe írta...

Sajnos én ilyen megoldást nem ismerek. Ha valakinek nincs PDF-olvasója, akkor nem tudja megnyitni a PDF-et.

Arra elvileg lehetőséged van, hogy a PDF a Firefox egy új ablakában nyíljon meg, de nem tudom, hogyan. Mert nekem is van néha, hogy egy-egy PDF ott nyílik meg.

lightpost írta...

középső gombbal kell rákattintani, és akkor úgy lesz :)

LordAthis írta...

Üdv!

Nos nem tudom, hogy sikerült-e azóta megoldani a problémát, de nem olyan vészes! Például az e107-es CMS (De a többihez is!) rendszerhez van PDF modul (Ha jól tudom, már alapból tartalmazza!) amely a weblapon képes megnyitni a dokumentumot, vagy az adott oldalt PDF formátumban elmenteni!

Az, hogy a letöltött pdf fájlt meg tudd nyoitni, mindenképpen kell az Abobe Reader, de a Firefox már elvileg képes a Webes pdf-ek megnyitására! (Ha nem, akkor a firefox oldalán rá lehet keresni egy kis Pluginre!) Google keresés: "pdf plugin" (http://www.google.hu/search?q=pdf+plugin&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a)
Az első találatod! ;)

Ha mégis elakadás lenne, akkor jelezzétek, szívesen segítek!

Üdv: LordAthis

Névtelen írta...

Making money on the internet is easy in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat tools[/URL], You are far from alone if you don't know what blackhat is. Blackhat marketing uses not-so-popular or little-understood avenues to produce an income online.

Koppany írta...

:D
szerencsétlen
de a legszörnyűbb, hogy mégis vannak, akik beveszik

Névtelen írta...

This article provides clear idea in favor of the new
people of blogging, that really how to do blogging and site-building.
Have a look at my blog las vegas bail bonds