2008. augusztus 9., szombat

Profi postafiók

by nevembalint

A Gmail a Google levelezőszolgáltatása. Az teszi praktikussá, hogy címkéket lehet hozzárendelni a levelekhez, automatikusan vagy manuálisan. Másik praktikus funkciója a csillagozás: a leveleket el lehet látni csillagokkal, azaz nem kell az elolvasandó leveleket olvasatlanul hagyni. A csillagozott levelek egy külön menüpontban gyűjtődnek.
A spam szűrővel ellátott levelezőrendszer 1 percenként menti az írásban lévő levelet, sőt akár még cseveghetünk is írás közben a Gmail-címmel rendelkezőkkel.
A címtár egy 3 oszlopra bontott oldalból áll: egyikben a partnerek száma, másikban a partnerek, harmadikban a kiválasztott partner jelenik meg, fel is vehetünk új partnert/embert (képet is hozzárendelhetünk), de az akivel már leveleztünk automatikusan elmenti a névjegyek közé.
Szűrőket is létrehozhatunk, amivel automatikusan megjelölhetjük olvasottként (erre utólag is lehetőségünk van), csillagozhatjuk, címkét adhatunk hozzá, árirányíthatjuk, törölhetjük vagy archiválhatjuk. Hivatalos leveleknél jól, jön, hogy ha aláírást helyezünk el a levél végén, az aláírás funkcióval el is lehet helyezni azt automatikusan is. Ha elmegyünk nyaralni, akkor beállítástól függően egy válaszlevelet küld a feladónak.

Ha esetleg ezelőtt más postafiókunk volt és fontosak számunkra a leveleink az sem jelent gondot a Gmailnek, ugyanis le lehet tölteni a leveleket szinte bármilyen más rendszerről. És ha hivatalos e-mail címről van szó, vagy egyszerűen csak meg akarjuk tartani a régi címünket, akkor sincs semmi gond, mert ha küldünk egy levelet be lehet állítani, hogy automatikusan azt írja ki a fogadónak, hogy a másik címről küldtük. A levelek kitörlésével sem kell többet törődnünk, mert a közel 7 GB-os tárhely elég helyet biztosít egy átlagos felhasználónak levelei tárolására. És, ha ez sem lenne elég, akkor ez a kapacitás folyamatosan növekszik. Még ha meg is telik és problémát okoz egy levél megkeresése, akkor segítségünkre lehet a keresés a levelek között funkció.

Link: Gmail.com

Használjátok egészséggel (és praktikussággal)!

--
ui.: Elnézést kérek, ha sokszor használtam az automatikus szót, de ami kell, az minden automatikus.

3 gondolat:

Névtelen írta...

viszont ma megtörtént a lehetetlen... szerverhiba miatt nem lehet bejelentkezni :S Azt írja, hogy már dolgoznak a megoldáson.. Ettől azért még nem fogok váltani.. Nem is haragszom érte, csak úgy érdxekes.. Ennyi még a google-nek is meg van engedve :P

annalight írta...

ez egy bevallottan béta rendszer, nem kell ilyesmin csodálkozni.

én mellesleg imádom.

bemapoe írta...

A levlista is elég érdekes lenne nélküle.