2008. július 27., vasárnap

Active Keys

by nevembalint

Egyszerű kis progi melynek segítségével billentyűkombinációkat hozhatunk létre URL címeknek, monitor ki-be kapcsolásnak, vezérlőpultnak, hangerőállításnak, leállítás/újraindításnak, és még sok másnak.

Telepítés menete:

1. Töltsd le!
2. Csak telepítsd, semmi bonyolultság.

Használat:

Ha új kombinációt akarunk létrehozni, akkor Ctrl+N vagy bal felső sarokban a New ikon. Lehet választani, hogy milyen típusút kívánsz csinálni. Ki kell választani, hogy mit csináljon és azon belül is, majd add meg a kobinációt és a nevét (ez csak neked fog megjelenni, érdemes olyat választani amiről tudod, hogy mi). Kész.:)

Prakitikus használatot.

___________________________

UPDATE: csak angol nyelvű, de ez nem jelent problémát a használatban.

3 gondolat:

lightpost írta...

ha már billentyűkombinációk, én elég sok gyakran használt programnak adtam saját indítókombót, egyszerűen a start menüben az adott program tulajdonságaiban, "billentyűparancs" cím alatt.
amire érdemes figyelni, hogy lehetőleg olyan kombinációkat adjatok meg, amiket amúgy másra nem használnátok. tehát pl egy "ctrl+alt+a" alapból egy ä-t (kis umlautot) eredményez, és ha véletlenül épp erre volna szükségünk, akkor nem praktikus, ha helyette mindenféle más programok indulnak el. ezért ajánlom a "ctrl+shift+kezdőbetű" kombinációt, mert ezt a két funkcióbillentyű nálam eddig csak a Sims2-ben okozott problémát, mert azzal lehet behozni a konzolt benne :)

néhány általam használt példa:
j mint Jegyzettömb
w mint Word
p mint Paint (képlopáshoz :))
s mint photoShop (a p már foglalt :))
d mint Daemontools
m mint Mobimouse (egeres szótár)
n mint Német mobimouse (vagy akár Nero)
q mint firefox (de miért is q? :))
stb stb. sok sikert.

nevembalint írta...

Ez igaz, de az Active Keys jó tulajdonsága, hogy a képernyővédőt, képernyőt is lehet vele ki-be kapcsolni, de még weblapokat is lehet hozzárendelni.

lightpost írta...

én csináltam egy parancsikont a tálcán a C:\WINDOWS\system32\ssmypics.scr címre, így indítom a képernyővédőt. de ezt csak a lusták kedvéért, az activekeys tényleg többet tud :)