2008. július 24., csütörtök

Csevegés a webről

by Bálint

Az index techblogot olvasgatva a kommentek között ráakadtam erre az oldalra ami sokszor hasznos lehet... Ez nem más, mint a http://www.meebo.com.

Egy nagyon egyszerű de mégis sokoldalú oldalról van szó. Alapvetően arra való, hogy az általunk használt bármilyen csevegőprogramba (Aim, Yahoo, Google talk, MSN, ICQ, Jabber) akár egyszerre be tudjunk jelentkezni és egy egyszerű testreszabható webes felületről azonnal üzeneteket küldhessünk a már felvett partnereinknek. Nagy előnye, hogy egy szolgáltatást egyszerre akár több fiókkal is használhatunk (2 msn cím, stb...). Nem kell lemondanunk semmilyen extráról sem, mivel lehetőségünk van fájlok küldésére, sőt még a webkamerát is használhatjuk, emellett az alapvető funkciókat is megtaláljuk, mint példaául a szöveg formázása, szmájlik küldése és saját állapot beállítása. A régebbi csevegéseinket sem kell elfelejteni csak azért, mert nincs kéznél saját gépünk, mivel az oldal két kattintás után az összes beszélgetést naplózza.
Kedvünkre hozhatunk létre "mütyűröket", amiket beilleszthetünk saját oldalunkba így a látogatóink onnan írhatnak nekünk (ez viszont csak akkor látjuk ha a meebo.com-on jelentkezünk be!). Röviden ennyi!

Szerintem abban az esetben érdemes használni, ha az általad éppen használt gépen nincs feltelepítve a szükséges csevegőprogram kliense.
Ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki: ehhez nem muszáj regisztrálni, hanem egyszerűen be lehet jelentkezni a főoldalról.

0 gondolat: