2008. április 4., péntek

Fantasztikus képkezelő (FastStone Viewer)

by bemapoe

Ez most tényleg durva. Voltak nekem jó proramjaim arra, hogy normálisan kezelni tudjam a képeket (IrfanView, ACDSee), de ez lekörözi mindet. Nem lesz olyan gépem, amire föl ne tenném. Ja, és teljesen ingyenes.

Az ilyen képkezelők lényege, hogy sokkal egyszerűbbé teszik nekünk a fotóink kezelését. Ez azt jelenti, hogy olyan a felépítése, mint a Windows Intézőé, de a képekre van specializálva. Mondom, mit tud:

  • Csoportos kép-átméretezés nagyon egyszerűen és érthetően. Ez ugye arra van, hogy ha fényképezünk, akkor a képeink nagyon nagy méretben vannak. Ez csak akkor hasznos, ha nagy méretben akajuk őket kinyomtatni, különben érdemes lekicsiyíteni őket, hogy több hely legyen a gépen.
  • Elég egyszer keelhető rajzoló-program van hozzá (pl. szöveget adhatunk a képekre árnyékolva
  • Vörösszem-eltávolítás
  • Marha jó diavetítést lehet nemcsak beálltani, de készíteni, sőt elmenteni exe fájlba, amit bármelyik gépen meg lehet nézni Természetesen bármennyi áltlunk választott zenével együtt.
  • Beépített képlopó, azaz elmenti képként a képernyő tartalmát, de nemcsak az egészet, mint a Paint, hanem mi jelöhetjük ki a pontos területet.
  • Képes letölteni a fényképezőről (bári másról is) a képeket, az előre megadott mappába az előre megadott beállításokkal, át is nevezi őket csoportosan, ahogy megmondjuk neki. Ehhez csak egyszer kell odafigyelni, hová is töltse le, milyen beálításokal, onnantól kezdve csak egy gomb és kész is. Ez szerintem nagyban megkönnyíti a dolgunkat, én mindig borzongtam, mikor a fényképezőről feltöltésre került a sor :)
  • Képes szkennelni, ha van feltelepítve szkenner. Ez nekem pl. azért jó, mert a HP beépített szoftverével hányinger faxolni
  • Ezeken kívül természetesen tudja az alapvető kép-átállításokat (fényerő, élsítés, egyéb effektek), van benne egy csomó beépített keret, marha jó kollázskészítő, szintén jó háttérkép-készítő, képeinket pdf-be is tudja menteni, mindet külön oldalra, gyéb apróságok.
  • Nagyon jó teljes-képernyős üzemmódja van: az gereta képernyő széléhez vivén minden oldalon megjelenik egy-egy panel, amik sima nézetben is vannak. Ez gyakolatilag az jelenti, hogy a teljes képernyős mód semmiben sem korlátozott mód.

Aki gyakran kezel fotókat, vagy akár ritkán is, nemcsak ajánlom, de kötelezem rá. Kivéve, ha tud jobbat. Ez esetben viszont várom a jelzést :)

0 gondolat: