2008. május 26., hétfő

50 GB tárhely

by bemapoe

Az adrive.com egy viszonylag új szolgáltatás, amely egy kicsit a jövőbe repít minket: az 50 GB ingyenes tárhelyre bármit feltölthetünk, és még FTP sem kell hozzá.

Arra jó ez, hogy biztonságban tudjuk a legfontosabb adatainkat, ráadásul így bárhonnan elérhetőek lesznek.

Viszont az FTP-s tárhelyet nem tudja helyettesíteni, mert kicsit bonyolult egy fájlnak linket csinálni, sőt közvetlen linket nem is lehet.

Előnye, hogy gyorsan tölti fel azadatokat: nekem vezetéknélküli nettel kb. 80 kB/sec sebességgel töltött, azaz egy GB olyan 3 és fél óra alatt van fenn.

4 gondolat:

Névtelen írta...

És ha nem vezeték nélküli lenne a neted?

bemapoe írta...

fogalmam sincs. igazából ki kell próbálni.

Névtelen írta...

hát kár, sosem tudjuk meg, mert nekem is vezeték nélküli van. peddig úgy reméltam hogy tudod...

Bálint írta...

Ez nem attól függ, hogy vezeték nélküli e a net, vagy sem, hanem a használt internetkapcsolat sávszélességétől... Vezeték nélküli esetén a router vagy hotspot internetkapcsolatának feltöltési sávszélessége számít (Ez a legtöbb esetben jóval kisebb, mint a letöltési sávszélesség), az "54 Mbps" csak helyi hálózat (két gép közötti közvetlen kapcsolat) esetén használható ki... Így ha 80 kbps sebességgel tudtál feltölteni, akkor körülbelül 700 kbps a feltöltési sávszélesség... Ez valószínüleg 1 Mbps-es lenne, de a szerver amire feltöltesz az nem bírja a sebességet... (Persze ezt a internetszolgáltatód pillanatnyi terheltsége is okozhatja).