2008. május 21., szerda

Ingyenes antivírus szoftver

by bemapoe

Ha meg szeretnénk őrizni számítógépünket a vírusoktól, feltétlenül kell egy víruskereső és -irtó szoftver a gépre. Márpedig ezekkel a vírusokkal vigyázni kell, mert folyamatosan újak jelennek meg, ezért a vírusirtók az internetről töltik le mindig a legfrisebb fájlokat amikkel megtalálhatják a vírust.

Csakhogy a legtöbb ilyen program elég drága, éves előfizetés kell hozzá, hogy mindig letölthessük a frissítést. Van azonban olyan is, aminek az alapverziója ingyenes, mégis tökéletes védelmet nyújt a vírusok ellen. Ilyen az AVG, amely ezen a területen nagy tapasztalattal rendelkezik és ingyenessége és hatákonysága miatt nagyon népszerű.

A programnak nemrég jelent meg a 8-as verziója, ami azért külün öröm, mert a 7-esben csak napi rendszerességgel lehetett a számítógép teljes ellenőrzést végezni, vagy soha. Tehát vagy minden nap ellenőrzött, vagy sosem, ami nem volt egy szerencsés megoldás, hiszen a napi ellenőrzés fölösleges, nagyon hosszadalmas dologról van ugyanis szó, ami lelassítja a számítógépet.

Persze ez minden vírusirtónál így van. Szóval telepítés után érdemes átállítani ezt a funkciót heti ellenőrzésre: ha megnyitjuk az ablakot, a Computer Scannert válasszuk ki bal oldalon, majd a Scheduled scanre kattintsunk kétszer. Itt adhatjuk meg, pl. az Every Monday-t, így minden hétfőn egy max. fél órás ellenőrzésre számíthatunk.

Telepítéskor vigyázzunk, mert a Yahoo-t akarja alapértelmezett keresőnek betenni a böngészőben, és fel akarja telepíteni az AVG eszköztárat is, aminek semmi haszna. Ezek elől vegyük ki a pipát. A fájl mérete 46 MB.

0 gondolat: