2008. május 24., szombat

Jobb, mint az RSS

by bemapoe

Már nagyon régóta postolni akarom ezt: ismét egy firefox-kiegészítő, az Update Scanner, ami a beállított oldalakra nézi, hogy frissültek-e. Ezt én főleg blogokhoz használom, és nagyon szeretem.

Miért is jobb, mint az RSS? Egyrészt mert te állítod be, hogy egyes oldalakat milyen időközönként figyeljen. Egy oldalsávban jelenik meg a böngésző bal oldalán, ha alul, az állapotsoron a kis ikonjára kattintasz (ami egy lila, felfelé mutató nyíl (illetve csak akkor lila, ha történt frissülés)). Ezenkívül te magad is ellenőrizheted egyszerre az egészet, az "Ellenőrzés" gombra kattintva, ha mindenképpen türelmetlen vagy :)

De a legjobb tulajdonsága, hogy kiemeli sárgával, hogy pontosan mi változott. Így én pl. azt is szoktam tudni, ha egy blogban a felülről számított tizenharmadik bejegyzésben eggyel nőtt a megjegyzések száma. Persze ezt is át lehet állítani, hogy ha ez túl sok, akkor ne értesítsen minden változásról: megadhatod, hogy hány karakter fölötti változásról értesítsen.

Olyat is tud, hogy "Minden megváltozott oldal mutatása új lapon/fülön", és ha változik egy oldal, a böngésző jobb alsó sarkában egy kis üzenet jelenik meg, te állítod be, hogy ez hány másodpercig látszódjon. Ilyen esetben egy rövidke figyelmeztető hangot is tud lejátszani, ha akarod.

Ha már fent van, egy oldalt felvenni pedig úgy kell a listára, hogy rámész az oldalra, és valahol az oldal területén jobb gombbal kattintasz, majd a "right-click-menu"-ben odamész, hogy "A weblap frissítéseinek figyelése". Ekkor előugik egy ablak, ahol csak ennek al oldalnak az egyéni beállításait adhatod meg (milyen időközönként figyelje, és hány karakertől)

Összességében: rohadtul hasznos.

Hogyan telepítsem a firefox-kiegészítőket?

0 gondolat: