2008. május 20., kedd

Blokkold a weboldalakat! (firefox kiegészítő)

by bemapoe

Nagyon réfóta keresem ezt a programot, valamilyen formában, és végre megtaláltam: BlockSite a neve, lényege pedig a következő: két opciója van: vagy semelyik weboldalt sem engedi megnyitni a Firefoxban, kivéve amiket felsorolsz (Whitelist), vagy mindegyiket engedi, kivéve a felsoroltakat (Blacklist).

Jelszót is lehet beállítani, illetve egy kész weboldal-listát is betölthetünk, ha már van ilyen nekünk összegyűjtve, egyszerű txt formátumú szövegfájlból.

Hogy ez mire jó, azt ne kérdezzétek, mert mindenkinek másra kellhet. Hol a gyerekek internethasználatának korlátozására, hol arra, hogy nyugodtan tudjak tanulni és ne nézzek meg mindenféle oldalakat pl. angoltanulás helyett... :)

Hogyan telepítsem a firefox-kiegészítőket?

2 gondolat:

lightpost írta...

egyszer egy workshopon az intelligens internetszűrőkről volt szó, és az egyik csapat a fiatalok lelki életének tisztaságának megóvása érdekében alkalmazott szűrő kultúrális fejlődést hátráltató mivoltára mutatott rá abban (huhh...), hogy a program nem engedte megnyitni a http://www.marSEXpedition.com/ címet. (bár én most megnyitottam, és nem olyan érdekes.)

bemapoe írta...

ez érdekes :)