2008. március 14., péntek

Googlepedia [megvan a megoldás, lásd lent]

by bemapoe

Most találtam ezt a Firefox-kiterjesztést, és annyira megtetszett, hogy rögtön meg kell mutatnom: A lényege, hogy ha a Google-ba beírsz valamit, a jobb oldali nagy üres helyen kihozza a Wikipedia legelső találatát is. Rendkívül hasznos, ha keresel valamit. Sose gondolná az ember, mennyi minden van a Wikipedián.

Azt még nem tudom, hogy nem széles képernyőn mi a helyzet, ki kell próbálni. Nem lehet vészes. A legjobb benne, hogy magyar, tehát nem az angol Wikipedia találatait hozza be. Viszont a Firefox jobb felő sarkából induló kereséseknél mégis az angol találatok jönnek, még dolgozom a megoldáson, de nehéz lesz... :)

Hogyan telepítsem a firefox-kiegészítőket?



Megtaláltam a megoldást, hogy a jobb felső sarokból is lehessen magyar Wikipediát kersni. Alapbeállításként ugyanis a jobb felső sarok az angol Google-ban keres, de ezt meg lehet változtatni, ideiglenesen, és teljesen is. Katt ide, majd válaszd ki a Google HU - magyar lapok-at, aztán elfogadni, és ezzel fel van telepítve a Google Magyarország kereső, csak ki kell választani a sok közül, ami ott fent van, egy kis legördülőlistából. Alapértelmezetté is lehet tenni, bár ez nem minden esetben jó: A legördülő lista alján van a Keresőszolgáltatások kezelése Amelyet alapértelmezettenek szeretnénk, annak kell legfelül lennie a sorban. Ezt a jobb oldalon lévő Le és Fel gombokkal tehetjük meg.

2 gondolat:

lightpost írta...

ez tetszik :)

Nap írta...

jóhogy. hisz a 'nap'ot írta be.