2008. március 11., kedd

YouTubeot mp3-ba

by bemapoe

Ezt is most találtam: ha gyakran hallgatunk YouTube-on zenéket, egy kis ingyenes prorammal (kezdetnek ugye egy ingyenes program :) ) letölthetők ezek mp3 formátumba.

Letölteni, telepíteni, indítani, majd a YouTube-os linket kell kimásolása a címsorból, és bemásolni a programba, ahova kéri. Megadni a célmappát, meg az mp3 tömörítési arányát (128 kbps elég, mert a Youtube-on sincsenek jobb minőségben).
UPDATE: Létezik olyan program, ami nem csak mp3-ba, de wav-ba és bármilyen videó formátumba is elmenti a YouTube videókat.

11 gondolat:

lightpost írta...

meg ugye monó is az összes, még.
de állítólag fogják fejleszteni a közeljövőben!

bemapoe írta...

Ezt nem tudtam. De az előző bejegyzésemben leírtat próbáltad?

lightpost írta...

elég sokáig tartott, mert igazából nem jutott eszembe semmi olyan zene, amit hiányolnék épp :) amúgy tényleg működik, ügyes.
amúgy én még azt szoktam, hogy Deezeren, Radioblogclubon vagy akár hivatalos honlapon - amennyiben nem lehet simán letölteni a zenét - egyszerűen "lehallgatom": akár a sima Windows-os hangrögzítővel egy kellően hosszú üres alapra (hogy ne csak egy perc hosszú legyen), "CD minőség" minőségben felveszem, mégpedig úgy, hogy a felvétel forrását "What U Hear"-re vagy "Stereo Mix"-re állítom. nem kell hozzá semmilyen segédprogram, viszont elsőre kicsit körülményes, meg közben nem szabad semmi olyat csinálni, ami hangot adhat (se Winamp, se MSN, se mászkálás a mappák között... de még a biztonsági frissítések is beleszólhatnak :)), de ha letölteni nem tudom máshonnan (pl olyan (még nem befutott) magyar zenekarok esetében, akiknek a honlapján hallgathatóak a számaik, de letölteni nem lehet őket, és a kereső se talál rájuk semmit...), akkor ezt szoktam használni.

bemapoe írta...

Ez jó ez tetszik ;) majd kipróbálom.
Amúgy meg a hivatalos oldalakon lévő dalokat is le lehet tölteni valahogy. Ha mégse tudod, mutasd meg, melyik oldal, és megpróbálom. Már csak kíváncsiságból is. Vannak módszereim :)

lightpost írta...

http://acousticenemy.hu/
nos? :P

bemapoe írta...

Aha, értem... :) Itt egy flash objektumba van beágyazva a zene. Az swf kiterjesztésű flash-fájlt le tudom tölteni, de abban nincsen benne a zene.

De nem adom fel. Az mp3 ott van a szerveren, amin az swf, szóval még próbálkozom... :P

Amúgy ha őszinte akarok lenni, megfogtál... :P

lightpost írta...

jó hackelést :P
és ha sikerrel jársz (na nem feltörögetni mindenféle oldalakat csak úgy! :P), akkor jóféle zene lesz a jutalmad :)

Névtelen írta...

http://www.acousticenemy.hu/music/01 Szám - Burn.mp3

http://www.acousticenemy.hu/music/02 Szám - Down.mp3

http://www.acousticenemy.hu/music/03 Szm - Evening Sun.mp3

http://www.acousticenemy.hu/music/04 Szm - Tight.mp3

Gál Tomi teljes névvel még mindig lustán

UI.: jó ötletnek tartom ezt a blogot

Névtelen írta...

az uccsó két linkbe írjatok még egy "á" betűt a sz és m közé, véletlenül nem tettem oda

bemapoe írta...

Köszi a támogatást a bloggal kapcsolatban, eléggé örülök neki :)

Arra meg külön tudok valamit, hogy hogyan lehet egy ilyen mp3-at letölteni, aminek megvan a linkje. Én leglábbis csak így egszerűen nem tudom letölteni őket, csak megnyitni böngészőben.

De van egy Firefox-kiterjesztés, a "Download embedded", ami erre alkalmas. Később majd írok róla is. De persze már most ki lehet próbálni. :) Google.

Vendég írta...

Szerintem a leírásba érdemes lenne kiírni még a vidtomp3.info weboldalt is, mivel ott Ingyen lehet PROGRAMOK letöltése, telepítése nélkül a számokat letölteni a YouTube-ról!