2008. március 27., csütörtök

Photoshop Express

by bemapoe

Az Adobe végre elindította az ingyenes, netes Photoshopot, ami eredeti verzióban a képszerkesztők Mozartja, de persze erről sokaknak más a véleménye. Csak vele az a baj, hogy 250 ezer forint (ami persze nem gátol meg engem abban, hogy később majd ne tegyem letölthetővé ingyen), ami sok.

Ezért jöhet jól a netes változat, ami ingyenes, nem kell telepítgetni, azaz nem csak otthon lehet használni, meg egyszerűbb is, tehát akinek bonyolult az eredeti, az használja ezt, mert egész jó. Volt már régebben is ilyen, pl. a Flickr, de nekem az annyira nem jön be.

Amikor bejön az oldal, kattintsatok a táncikáló képekre, ott mutatja be, hogy miket lehet csinálni vele. Amúgy tényleg csak alapdolgokra jó, olyasmi, mint a Picasa, csak annak az a hátránya, hogy le kell töteni, telepíteni, stb. Itt regisztrálni kell csak, ami gyorsan megvan, email címet kell hozzá megadni, majd visszaigazolni az emailről. (Egy kis gond azért van vele, ugyanis a kukac jelet nem engedi bevinni a mezőbe, pedig az emailcím kitöltése kötelező. Természetesen a másolás se működik. Én átállítottam a billentyűzetkiosztást angolra, és Shift+2-vel írtam be a kukacot. Kicsit körülményes, de megéri.)

Pozitívumai:

  • egyszerű, bárhol használható, ingyenes
  • 2 GB tárhely a fotóknak, a fotókat nyilánosan hozzáférhetővé is lehet tenni
  • erre a tárhelyre csoportosan is fel lehet tölteni a képeket, mappákba rendezve
  • tök jó auto-korrekció van benne, ami gyorsan feljavítja a csúnya színű képeket
  • még retusálni is lehet vele, mint az eredetiben
  • a "pop color" funkcióval tök jókat lehet színezgetni a képen
  • közzétételhez gyorsan, egyszerűen közvetlen linket és embed-kódot is csinál nemcsak a képhez, hanem albumhoz is, sőt a szokásosnál könnyebb elküldeni emailben akár képe(ke)t, akár albumo(ka)t
  • teljes képernyős módban is lehet használni
  • saját oldal a galériánkkal a felhasznalonev.photoshop.com címen
Összességében tényleg nagyon tudom ajánlani, mert egyszerű, gyors javítgatásokhoz tökéletesen megfelel, pláne ha nem vagyunk otthon, és nincs kéznél az igazi Photoshop :)

1 gondolat:

Bálint írta...

Mindig jó, ha van kéznél photoshop ;)
Bár én az igazit jobban favorizálom:) A kezdeményezés viszont mindenképpen dicséretes photoshopéktól... Reménykedem, hogy fejleszteni fogják...